بیشکک – خبرگزاریها
یک هواپیمای بویینگ 737 که در اجاره یک شرکت هواپیمایی ایرانی بنام آسمان بود ، روز گذشته 24/8/2008 لحظاتی پس از پرواز به شعله ای از اتش مبدل شد ودر نزدیکی فروگاه اصلی پایتخت قرقیزستان سقوط کرد .
در این حادثه 70 نفر جان خود را از دست دادند که شماری از قربانیان برخی اعضای یک تیم بسکتبال برای نوجوانان می باشند با این همه به علت ضد ونقیض بودن اطلاعات منتشره ،هنوز شمار دقیق کشته شدگان مشخص نشده است بطوری که یک سخنگوی دولتی قرقیزستان اعلام داشته است که فقط 24 تن از سرنشیان هواپیما از این حادثه جانگداز نجات یافته اند .
 |
قربانیان ایرانی از سوی دیگر خبرگزاری فارس به نقل از پايگاه اينترنتي" 24 كي جي "قرقيزستان با اعلام خبر ورود قائم مقام سفير ايران در قرقيزستان به بيشكك تعداد كشته شدگان ايراني در حادثه سقوط يك هواپيماي متعلق به اين كشور را 44 نفر اعلام كرده است.
به گزارش این پایگاه اینترنتی قرقیز ،قائم مقام سفير ايران در قرقيزستان صبح امروز با يك هواپيماي اختصاصي وارد فرودگاه بيشكك شد.
وبر اساس گزارش "فارس" به نقل از روابط عمومي سفارت ايران در قرقيزستان رسيدگي به امور ايرانيان حادثه ديده هدف سفر محمد هاشم قديريان به بيشكك عنوان شده است.
این گزارش می لفزاید که به نظر مي رسد اجساد و زخمي هاي ايراني توسط همين هواپيما به ايران انتقال داده خواهد شد.
منابع بيمارستاني تعداد كشته شدگان ايراني در اثر حادثه سقوط هواپيماي قرقيز را 44 نفر اعلام كرده اند. |
 |
استفاده از DNA برای شناسایی قربانیان به گزاش خبرگزاری رویتر ،مقام های قرقیزستانی که اطلاعات ضد ونقیض بسیاری را در باره تعداد قربانیان وشمار مسافران هواپیمای بویینگ 737-200 اعلام داشته اند همچنین گفته اند که به دلیل شدت اتش سوزی در هواپیما شناسایی قربانیان بسیار مشکل می باشد .
یک سخنگوی دولتی قرقیزستان اظهار داشت ،هنگامی که آتش در هواپیما زبانه کشید ،شخصی اقدام به بستن یکی از درهای هواپیما کرد ودرنتیجه همگی مسافران به سوی در دیگر گریختند که در نتیجه فشار بر یکدیگر و جمع شدن کشته شدگان در یک مکان شناسایی آنان بجز از طریق آزمایش DNA امكان پذیر نیست .
همچنین گفته شده است که نیروهای آمریکایی مستقر در یک پایگاه نظامی در نزدیکی محل سقوط هواپیما در عملیات نجات جان مسافران شرکت کردند . |
 |
هواپیما در اجاره شرکت هواپیمایی آسمان بود به گزارش خبرگزاری رویتر هواپیمای یاد شده متعلق به یک شرکت خصوص محلی به نام "اتیک ایر "بوده که به اجاره یک شرکت هواپیمایی ایرانی در آمده ودرحال پرواز به تهران بوده است ، بخش عربی رادیوی بی بی سی در گزارش شب گذشته خود گفته است که هواپیما در اختیار یک شرکت هواپیمایی ایرانی به نام آسمان بوده است .
به گفته سخنگوی فرودگاه ماناس واقع در 30 کیلومتری بیشکک قبلا وجود مشکلات فنی در هواپیمای یاد شده گزارش شده بود که در نتیجه آن هواپیما تلاش داشت تا برای به زمین نشستن به فرودگاه باز گردد ولی در این اثنا دچار حادثه شد . |
