چاپ
ذخيره
بفرستيد
يكشنبه 26 شوال 1429هـ - 26 اکتبر 2008م

"برای اولین بار در اروپا "

جدال شدید میان مسلمانان بلژیک درپی انتخاب بانویی برای امامت یک مسجد

خانم هواریه فتاح
خانم هواریه فتاح
 

به دنبال انتخاب یک بانوی الجزایری برای امامت در یک مسجد در بلژیک ،جدال شدیدی میان مسلمانان این کشور آغاز شد . در این راستا هیات اجرایی اتحادیه مسلمانان بلژیک مخالفت خود را با این گزینش اعلام کرد ، براساس گزارش های رسانه ای روز یکشنبه 26-10- 2008 هیات اجرایی مسجد "الصحابه" شهر وروار واقع در جنوب پادشاهی بلژیک انتخاب خانم هوارية فتاح را رد کرده واعلام داشت که حق ندارد بر بالای منبر بالا رفته ویا به امامت نمازگزاران بایستد . بهانه هیات این است که این مساله روند قانونی خود را طی نکرده است .

گفتنی است که خانم هوارية فتاح، 35 ساله از مادری بلژیکی وپدری الجزایری است ودارای 3 فرزند می باشد ،وی استاد علوم اجتماعی وپژوهش های اسلامی است وپیشتر در یکی از مساجد شهر وروار به عنوان مشاور اجتماعی مشغول به کار بوده است .

بر اساس این گزارش آقای عبد الجليل الحجاجي مدير مسجد الصحابة گفته است " اقدام مسجد الصحابه ،گامی مترقی در راستای اعطای حقوق به زنان است تا بتوانند در زمینه فعالیت در مساجد و تبلیغات دینی پیشتاز باشند ، بی آن که اصول شرعی را زیر پا بگذارند"، از سوی دیگر نام هوارية فتاح وسه شخص دیگر به عنوان ائمه مساجد به وزارت دادگستری بلژیک که بر فعالیت های دینی نظارات دارد ابلاغ گردید .

روزنامه "الشرق الأوسط " چاپ لندن به نقل از الحجاجي می نویسد " انتخاب هواریه فتاح برای این امر برخواسته از باورهای اسلامی ما می باشد ، این باورها به ما می آموزد که با توجه به اصل تقوی ،تفاوتی در اسلام میان زن ومرد مسلمان وجود ندارد ".

وی در عین حال تاکید کرد که گزینش هوارية برای این منصب "به معنای آن نیست که وی بتواند به منظور القای خطبه نماز جمعه بر بالای منبر برود ، ویا این که به امامت نمازگزاران بایستد ؛ بلکه نقش وی در زمینه نظارت بر فعالیت های تبلیغاتی وارشادی در بخش زنان در مسجد خواهد بود "، الحجاجي خاطر نشان ساخت که هواریه اولین امام زن در اروبا می باشد .

در همین حال نور الدين الطويل رئيس تجمع عمومی مسلمانان در هیات اجرایی تاکید دارد "هیچکس درخواست رسمی برای تعیین خانم هواریه برای امامت مسجد به هیات نفرستاده است ، ودر صورت نفرستادن چنین درخواستی به هیات ،دستگاه های رسمی بلژیک نیز با آن مخالفت خواهند کرد ". وی اعلام کرد که مسؤولین هیات اجرایی اطلاعی از این در خواست ندارند.
ترجمه بخش فارسی العربیه.نت

بالاى صفحه
اظهار نظرها
 نظر بدهيد

نام: 

عنوان: 

محتوا: