رهبر حماس در راس یک هیات برای دیدار با مقامات ایران وارد تهران شد
نخست وزير اسرائيل در واكنش به پرتاب موشك از غزه، حماس را تهديد كرد
عزت الرشق سخنگوی حماس اعلام داشت که آقای خالد مشعل، رییس تبعیدی دفتر سیاسی حماس، بامداد امروز یکشنبه در راس یک هیات پنج نفره بلندپایه برای گفت وگو با مقامات ایرانی و جلب حمایت بیشتر آنان وارد تهران شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز عزت الرشق، گفته است،خالد مشعل در این سفر با آیتالله علی خامنهای، و محمود احمدینژاد، دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
با توجه به پشتیبانی ایران وسوریه از حماس بسیاری از مقامات کشورهای عربی و مسئولین جنبش فتح بارها حماس را چه به طور علنی ویا تلویحا متهم به راه اندازی جنگ در غزه به نفع طرف های منطقه ای کرده اند .
ایران همچون حماس معتقد است که این جنبش توانست با مقاومت 22 روزه خود مانع ورود نیروهای اسراییلی به غزه ودر این جنگ به پیروزی دست یابد ، حملات هوایی و توپخانه اسراییل بیش از 1300 قربانی وهزاران زخمی در میان فلسطیان بر جای نهاد که شمار بسیاری از آنان را کئدکان وزنان تشکیل دادند.
از سوی مصر تلاش دارد از طریق میانجیگری میان حماس واسراییل آتش بس اعلام شده میان دو طرف را تثبیت کند وبا پایان دادن محاصره غزه زمینه ورود آذوقه به باریکه ای را که بیش از یک ملیون ونیم فلسطینی را در خود جای داده فراهم آورد .
براساس گزارشهای رسیده از ایران رهبر حماس اضافه بر ملاقات با مقامات بلند پایه ایرانی قرار است با حضور در دانشگاه تهران ومجلس شورای ملی سخنرانی کند .
تهديد اولمرت به حماس
در همين حال ايهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل روز يكشنبه 1-2-2009 تهديد كرد كه ارتش دولت عبرى به پرتاب موشك از غزه، واکنشى "نابرابر" نشان خواهد داد.
على رغم اعلام برقرارى آتش بس، پرتاب موشك ها از غزه به جنوب اسرائيل بطور پراکنده ای ادامه یافته است.
اولمرت كه در جلسه هفتگى کابینه دولت صحبت می کرد گفت "قبلا گفته بوديم كه در صورت پرتاب موشك به جنوب اسرائيل ما به واكنش حد اکثردست خواهيم زد" وى افزود " به وسیله وزير دفاع به ارتش دستور دادم که برای واکنش نشان دادن به موشک پرانی آماده شود، وزمان ونحوه اين واكنش را ما مشخص خواهيم كرد".
اولمرت افزود: "ما قوانین بازی گذشته را قبول نداریم و طبق قواعد جديدى حركت خواهيم كرد كه به موشك پرانى به جنوب اسرائيل پايان دهد، ومردم بتوانند بصورت طبيعى زندگى كنند".
ارتش اسرائيل مى گويد امروز یکشنبه، 4 موشك توسط فلسطينيان از غزه به جنوب اسرائیل پرتاب شد، ولى تلفات جاني درپى نداشتند.
از سوى ديگر منابع آگاه به شبكه تلويزيونى "العربيه" گفتند كه حماس طرح مصر براى تثبيت آتش بس بویژه ماده مربوط به آتش بس در غزه را پذيرفت، وقرار است هيات حماس فردا دوشنبه جهت گفتگو در اين مورد به قاهره سفر كند.
اما حسام زكى سخنگوى وزارت خارجه مصر اطلاعاتى مبنى برپذيرفتن حماس را تاييد ويا نفى نكرد. وى گفت مى بايست تا فردا به انتظار ماند، ونتايج تلاشهاى مصر برای برقرارى آتش بس فردا اعلام خواهد شد.
پيشتر نبيل ابو ردينه سخنگوى رياست فلسطينى اعلام داشته بود كه قرار است محمود عباس رئيس فلسطين روز دوشنبه يعنى فردا جهت گفتگو عازم قاهره شود