چاپ
ذخيره
بفرستيد
دوشنبه 03 ربيع الثاني 1430هـ - 30 مارس 2009م

ضمن حکیم عرب ،شاهنشاه آفریقا و امام مسلمانان نامیدن خود

قذافی در اجلاس سران به پادشاه سعودی حمله کرد وسپس تقاضای آشتی کرد

معمر قذافی  رهبر لیبی
معمر قذافی رهبر لیبی
 

دوحه – خبرگزاریها،محمد المیرغنی

بیست ویکمین اجلاس سران عرب روز دوشنبه 30-3-2009 کار خود را با حضور اکثریت رهبران عرب و در غیاب حسنی مبارک رییس جمهوری مصر در دوحه پایتخت قطر آغاز کرد.

معمر قذافی در جلسه ی افتتاحیه با قطع سخنان شيخ حمد بن خليفة آل ثاني امیر قطر، به ملک عبد الله بن عبدالعزیز پادشاه سعودی حمله کرد وسپس از وی تقاضای آشتی ومصالحه و پایان دادن به اختلافات نمود .

قذافی در این اثنا ضمن خروج از جلسه در حالیکه رهبران عرب را غافگیر کرده بود، خود را به عنوان "بزرگ حکمای عرب وشاهنشاه آفریقا وامام مسلمانان " معرفی کرد و افزود "مقام من اجازه نمی دهد در سطح دیگران باشم".

گفتنی است که روابط عربستان سعودی ولیبی به دنبال درگیری لفظی قذافی با پادشاه سعودی در کنفرانس شرم الشیخ در مارس 2003 دچار بحران شد، ملک عبد الله در آن هنگام به عنوان ولیعهد عربستان سعودی در اجلاس مزبور شرکت کرده بود .

ریاض پیشتر تاکید کرده بود که رهبری لیبی از طرح ترور ملک عبد الله بن عبد العزیز پادشاه عربستان را در زمان ولیعهدی اش، برنامه ریزی نموده و از آن حمایت مالی کرده است، اما لیبی ضمن نفی این خبر از حضور در کنفرانس سران عرب در عربستان سعودی امتناع کرد .

در تاریخ 8-8-2005 پادشاه عربستان سعودی با صدور فرمانی به مناسبت جلوس بر تخت پادشاهی سه شهروند لیبیایی متهم به ترور خود را عفو کرد، وی امیدوار بود که این اقدام باعث وحدت صفوف کشورهای عربی شود وتشنج در روابط با طرابلس را پایان بخشد .

بالاى صفحه
اظهار نظرها
 نظر بدهيد

نام: 

عنوان: 

محتوا: