پنجشنبه 12 ربيع الثاني 1432هـ - 17 مارس 2011م
آخرین به روز رسانی: چهارشنبه 26 ذو القعدة 1431هـ - 03 نوامبر 2010م KSA 13:07 - GMT 10:07

شمس الواعظین درگفتگو با العربیه :

ایران کشورهای غربی را برای یافتن راه حل جدید منتظرمی گذارد

چهارشنبه 01 ذو الحجة 1430هـ - 18 نوامبر 2009م
ماشاالله شمس الواعظین
ماشاالله شمس الواعظین
دبی – العربیه نت

مشاورمرکزمطالعات راهبردی خاورمیانه در تهران امروزچهارشنبه 18 – 11 – 2009 تاکید کرد " ایران به دلیل عدم اعتماد به روسیه و فرانسه از ارسال اورانیوم خود به خارج منصرف شده است وتلاش می کند آنها را تا یافتن راه حل جدید منتظر بگذارد.

ماشاء الله شمس الواعظین درمصاحبه با تلوزیون العربیه با اشاره به اظهارات منوچهرمتکی در مورد مخالفت ایران با ارسال اورانیوم به خارج بر اساس توافقات اولیه با 1 + 5 گفت :" این موضوع بی اعتمادی حاکم بین دو طرف را نشان می دهد ، ایران امیدوار است کشورهای غربی به پیشنهادات تهران تن دهند بنابریان به دنیال این است تا این کشورها راه حلهای دیگری جستجو کنند."

وی درباره علت نگرانی ایران از انتقال ذخایر اورانیوم غنی سازی شده خود به روسیه و فرانسه اظهار داشت :" بین ایران وفرانسه پیشینه منفی ازهمکاری هسته ای جود دارد ، ایران درشرکتی فرانسوی که اورانیوم را تا 20 درصد غنی سازی می کند 10 درصد سهم دارد اما فرانسه تاکنون به تعهدات خود برای تحویل دادن اورانیوم به تهران عمل نکرده است."

وی در ادامه گفت :" بین ایران و روسیه هم اعتمادی وجود ندارد زیرا مسکو به راه اندازی نیروگاه هسته ای بوشهر در زمان مقرر پایبند نبوده است ، ایران ممکن است با انتقال اورانیوم خود به کشوری مانند ترکیه که روابط نزدیکی با تهران دارد موافقت کند ."

به گفته شمس الواعظین " ایران کشورهای غربی را برای رسیدن به راه حلی برای حل این مساله بیش از پیش منتظر خواهد گذاشت."