دبی – کانال العربیه
کانال تلویزیونی العربیه با پخش گزارشی از نشست نمايندگان گروه 1+5 که امروز جمعه 20-11-2009 در بروکسل برای بررسی موضع ايران در قبال پيشنهادهاي آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره توليد سوخت اتمي برگزار می شود، بیان داشت درحالیکه صبر غرب در برابر این کشور در حال پایان گرفتن است، تهران اعمال مجازات های احتمالی جدید را کم اهمیت جلوه می دهد.
مشارکت کنندگان قرار است درباره گزينه هايي نظير ارجاع پرونده اتمی ایران به شوراي امنيت و تشديد مجازات ها علیه تهران بحث و گفتگو کنند .
به گزارش العربیه، به نظر مي رسد صبر غرب در برابر ايران در شرف پايان يافتن است لذا شش کشور بزرگ که در حال بررسی برنامه هسته ای می باشند، امروز درباره ارجاع مساله به شوراي امنيت و تشديد مجازات ها در بروکسل بحث مي کنند.
در اين نشست پاسخ ايران به پيشنهادهاي آژانس بین المللی انرژی هسته ای که به جاي استفاده از کانال های ديپلماتيک از طريق رسانه ها اعلام گردید مورد بررسي قرار می گیرد در حالیکه غرب ايران را به وقت کشي در اين زمينه متهم مي کند، تهران نيز به نوبه خود احتمال تشديد مجازات ها را کم اهميت جلوه داده است و تاکيد دارد در صورتي که شیوه برخورد با تهران تغيير يابد، ایران دست خود را براي همکاري دراز خواهد کرد.
محمود احمدي نژاد گفته است، کساني که تعامل سازنده مي خواهند بايد بدانند اگر ملت ايران تغيير رفتارآنان را مشاهده کند و آنان دستشان را به سوي ايران دراز کنند آن را مي پذيرد.
در این گزارش تلویزیونی در ادامه آمده است، رئيس جمهور امريکا اعلام کرد در صورت پاسخ ندادن تهران به پيشنهادها، بسته ای از اقدامات فوری را اتخاذ خواهد کرد وتاکید نمود کشورهاي بزرگ تجربه کره شمالي به ويژه مذاکرات بي پايان را تکرار نخواهند کرد.
باراک اوباما خاطر نشان کرد، اگر ايران از فرصت ها استفاده کند با چنین اقدامی امنیت خود را تضمین خواهد کرد.
العربیه در گزارش خود افزود، اين اظهارات در حالی ابراز می گردد که همزمان با آن دور جديدي از بازرسي هاي بازرسان آژانس بین المللی هسته ای از تاسيسات قم آغاز شده است، این تاسیسات نگراني هايي را برانگيخته است، زیرا تاخير ايران در پرده برداشتن از وجود چنین تاسیساتی به معناي پنهان کاری بیشتر این کشور در زمینه اتمي ارزیابی شد.
