دیلی تلگراف : سایه ایران بر انتخابات عراق سنگینی می کند

تهران ماهانه 8 ملیون دلار به صدری ها کمک می کند

نشر في:

روزنامه دیلی تلگراف در مقاله ای که روز دوشنبه 8-3-2010 منتشر کرد با اشاره به پایان جنگ در عراق اعلام داشت که همسایگان قدرتمند این کشور همچنان در امور داخلی آن مانند انتخابات دخالت می کنند ودر این میان با اشاره به نقش ایران در این کشور اعلام داشت که سایه همسایه قدرتمند شرقی بر این انتخابات سنگینی کرد.

این روزنامه در گزارش خود روی سایت اینترنتی به قلم ریچارد اسپنسر از بغداد نوشت :"پس از شکست تلاش های بمب گذاران انتحاری القاعده برای منحرف کردن انتخابات و جلوگیری از مشارکت مسلمانان سنی و شیعه در آن ...این احتمال وجود دارد که نوری المالکی نخست وزیر این کشور بار دیگر قدرت را در دست بگیرد ."

این گزارش در ادامه می افزاید :"بدین گونه برای اولین بار در تاریخ عراق خواهد بود که مردم آن یک رهبر را مجددا انتخاب می کنند ، اما در حالیکه 19 میلیون رای دهنده جنگ زده این کشور دیروز به پای صندوق های رای رفتند ، سایه ایران یعنی همسایه قدرتمند شرقی شان بر آن انتخابات سنگینی می کرد."

دیلی تلگراف افزود :" این سایه در هیچ کجا قوی تر از شهرک بزرگ صدر در شرق بغداد با دو میلیون جمعیت شیعه نبود ، این شهرک از گذشته قلعه مستحکمی برای شبه نظامیان مرتبط با روحانیون شیعه در ایران بود ، بطوری که در بین سالهای 2004 و دو 2008 میان نیروهای امریکایی و شبه نظامیان شیعه آموزش دیده توسط سپاه قدس وابسته به سپاه پاسداران ایران جنگ در گرفت."

نویسنده گزارش پس از سخن گفتن از آنچه حضور سپاه قدس درعراق نامید افزود که "اهداف راهبردی ایران در عراق از طریق فراهم ساختن زمینه ادامه روند دموکراسی انتخاباتی نیز به خوبی محقق می شود " وعلل آن را به سر بردن "بسیاری از بازیگران عالی رتبه در دولت کنونی تحت سلطه شیعیان ، طی دوران مخالفت با حکومت سنی صدام در ایران" از یک سوی و از سوی دیگر "آنکه تقریبا 60 درصد جمعیت عراق شیعه اند و با حکومت اکثریت طبیعتا دولتی تشکیل می شود که با ایران دوست خواهد بود" دانست .

دیلی تلگراف معتقد است که "علیرغم تلاش احزاب سکولار نوپای عراق برای جلب حمایت سنی ها و شیعیان ، بسیاری از آرا به سود جریان های مشخص فرقه ای بوده است." و در ادامه افزود :" برداشت عمومی بسیاری از احزاب بر این تصور تکیه دارد که ایرانیان شاهد در دست گرفت آزادانه سمت های کلیدی در دولت عراق توسط همپیمانانشان خواهند بود ."

این گزارش با نقل گفته های یکی ازنامزدهای سنی مبنی بر این که " باید با حقایق روبرو شد ، همه به عمق نفوذ ایران واقف هستند" نوشت :" برخی دیپلمات های غربی در بغداد این صحبت ها را ناشی از بدبینی می دانند و آنها را رد می کنند اما این سخنان ادامه دارد، به ویژه آنکه تصمیم اخیر دولت عراق در رد صلاحیت 145 نامزد انتخابات بر اساس ارتباطات آنان در گذشته با حزب بعث صدام در سطح وسیعی حمله به گروه هایی قلمداد شد که بیشترین بی اعتمادی را به ایران دارند." به ویژه آنکه "رئیس کمیسیون انتخابات که تصمیم رد صلاحیت ها را اتخاذ کرد همانا تبعیدی سابق عراق و متحد سابق واشنگتن یعنی احمد چلبی می باشد که اطلاعات ناقص وی درباره تسلیحات کشتار جمعی عراق محرک اولیه تهاجم سال 2003 امریکا بر ضد عراق شد، او که زمانی عزیزکرده امریکا بود اکنون از سوی پنتاگون متهم است که عامل ایران است."

دیلی تلگراف در ادامه نوشت "چلبی یک نامزد اصلی در فهرست ائتلاف انتخاباتی صدری ها است و در برخی گزارش های اطلاعاتی آمریکا که بتازگی به بیرون درز کرده است ادعا شده که ایران هر ماه بالغ بر هشت میلیون دلار به صدری ها کمک مالی می کند و اینکه چلبی با یکی از فرماندهان نیروی قدس برای تضمین یک پیروزی قاطع در انتخابات گفتگو کرده بود."

بر اساس این گزارش "تهران از نتایج انتخابات دیروز عراق سود خواهد برد ونتایج آن یک شکست سنگین برای نامزدهای سنی خواهد بود ودر نتیجه منجر به خشونت های تازه ای توسط شبه نظامیان سنی خواهد شد که بسیاری از آنها با القاعده در ارتباط هستند و این امر امریکا را که دشمن دیگر ایران است مجددا به باتلاق می کشاند."

دیلی تلگراف می گوید :" اما واقعیت این است که در شرایط کنونی معدود افرادی هستند که انتظار دارند عراق به یک حکومت مذهبی دیگر مانند ایران تبدیل شود ، زیرا روحانیون تهران بواسطه جنبش دموکراسی خواه داخلی ، آنچنان درگیر مشکلات خود هستند که در شرایط کنونی نمی توانند انقلاب اسلامی شان را به خارج صادر کنند وافزون بر آن بسیاری از عراقی ها دیگر از خشونت خسته شده اند و با هر گونه دخالت خارجی چه از طرف امریکا باشد و چه ایران مخالفت خواهند کرد."