يكشنبه 12 جمادى الأولى 1434هـ - 24 مارس 2013م
آخرین به روز رسانی: شنبه 12 جمادى الأولى 1432هـ - 16 آوریل 2011م KSA 15:49 - GMT 12:49

با اشاره به پیشنهاد خود برای مصالحه گروه های فلسطینی

محمود عباس ایران را مانع از آشتی میان فتح و حماس دانست

شنبه 12 جمادى الأولى 1432هـ - 16 آوریل 2011م
دبی-العربیه.نت

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که جمهوری اسلامی ایران مانع از آشتی دو گروه فلسطینی فتح و حماس می شود.

فتح و حماس در سال 2007 در نوار غزه درگیر شدند. با پیروزی حماس در این درگیری و بیرون راندن نیروهای فتح حاکمیت سرزمین های فلسطینی به دو بخش تقسیم شد. فتح کنترل کرانه باختری رود اردن را در دست دارد و حماس کنترل غزه را.

خبرگزاری فرانسه شنبه 16-4-2011 گزارش داد محمود عباس گفته است ایران گروه حماس را از آشتی با گروه فتح بازداشته است.

حماس روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد و از این کشور کمک دریافت می کند. این در حالی است که تهران گروه فتح را به دلیل امضای معاهده اوسلو با اسرائیل خائن می داند و با این گروه ارتباط ندارد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین اظهار داشت که حماس تاکنون پاسخی به پیشنهاد او نداده و از رد یا پذیرش ابتکار آشتی میان فلسطینیان خودداری کرده است.

محمود عباس پیتشر اعلام کرده بود در صورت موافقت رهبران حماس، حاضر است به غزه برود و با آنها گفت‌وگو کند.

او همچنین گروه حماس را برساخته جمهوری اسلامی ایران دانست که به گفته او، در برابر دریافت پول از ایران گوش به‌ فرمان حاکمان این کشور است.