احمدی نژاد کشتار مخالفان و نیروهای دولتی در سوریه را محکوم کرد
در مصاحبه با سی ان ان اعلام کرد
محمود احمدی نژاد روز شنبه 22 - 10 - 2011 در گفتگو با تلویزیون " سی ان ان " کشتار " در سوریه را محکوم کرد.
او در این گفتگو که بخش هایی از آن در سایت تلویزیون دولتی ایران منتشر شده است گفت :" چه دولت و چه مخالفان دولت ، حق ندارند کسی را بکشند."
وی همچنین تاکید کرد :" به مقامات سوریه پیشنهاد می کنم به جای دستگیری مخالفان با آنها وارد مذاکره شوند."
احمدی نژاد افزود :" "مخالفان هم حرفهای حقی دارند که باید شنیده شود و به آنها ترتیب اثر داده شود."
رئیس جمهوری اسلامی ایران در این مصاحبه از رژیم سوریه که همپیمان استراتژیک جمهوری اسلامی ایران به شمار می آید خواست " مسئولیت پذیر " باشد.
او افزود :" راه حل واضحی برای سوریه داریم ؛ همه گروه های باید بنشینند و گفتگو کنند تا به توافق برسند."
وی در ادامه گفت :" همه این کشتارها نمی تواند راه حل باشد . این در درازمدت باعث بن بست می شود."
جمهوری اسلامی ایران که رابطه استراتژیک با رژیم سوریه دارد از همه انقلاب ها و قیام های مردمی در جهان عرب به جز سوریه اعلام پشتیبانی کرده است.
مخالفان در سوریه ایران را به همکاری با نیروهای امنیتی سوریه در سرکوب اعتراض ها متهم می کنند.
ایران با این حال چندین بار از بشاراسد خواسته است دست به اصلاحات بزند.
احمدی نژاد اما اکنون به شکل آشکاری کشتار مخالفان در سوریه را محکوم کرده است.
این در حالی است که آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران ، اعتراض های سوریه را " دروغین و ساخته و پرداخته غرب " به منظور ضربه زدن به مقاومت در برابر اسرائیل در منطقه توصیف کرده بود.
اعتراضات بی سابقه ای که رژیم سوریه با آن روبه رو است تاکنون بیش از 3 هزار کشته به همراه داشته است.
معترضان خواستار کناره گیری بشار اسد از قدرت هستند و اعتراضات مسالمت آمیز آنها به شدت سرکوب می شود.
رژیم سوریه می گوید با گروهک های مسلح مقابله می کند این در حالی است که تصاویر مختلفی از برخورد مسلحانه با تظاهرات مسالمت آمیز مخالفان اسد منتشر شده است.