پزشکان در ایران به دلیل مشکلات مالی مسافرکشی و موبایل فروشی می کنند
به گفته رئیس جامعه پزشکان متخصص
ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت که برخی پزشکان به دلیل مشکلات مالی ناشی از اجرای طرح هدفنمندی یارانه ها اقدام به مسافرکشی می کنند.
خسرونیا در مصاحبه با خبرگزاری "مهر" با اشاره به مشکلات پزشکان ایرانی برای تامین هزینه های مطب بعد از هدفمندی یارانه ها، گفت: "متاسفانه این وضعیت باعث شده تا تعدادی از پزشکان به سراغ ساختمان سازی، موبایل فروشی و گاهی اوقات مسافرکشی بروند."
او در این باره خاطرنشان کرد: "بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، هزینه بخش سلامت افزایش یافت به طوریکه برخی از پزشکان توانایی تامین هزینه های مطب شان را ندارند."
خسرونیا با انتقاد از متناسب نبودن افزایش تعرفه ها و نرخ تورم در کشور، گفت: "آنچه به عنوان رشد تعرفه ها اتفاق می افتد حداکثر 10 درصد و بعضا بین 5 تا 6 درصد است. در حالی که نرخ تورم به مراتب بالاتر از این اعداد و ارقام است."
او با بیان اینکه افزایش تعرفه ها با هزینه ها تناسبی ندارد، ادامه داد: "این وضعیت باعث شده آن دسته از پزشکان که نمی توانند هزینه های تاسیس مطب را تامین کنند، به سراغ مشاغلی غیر از پزشکی می روند."
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با تاکید بر اینکه 50 درصد پزشکان اگر مطب نداشته باشند به نان شب محتاج خواهند بود، افزود: "تنها 10 درصد پزشکان کشور ثروتمند هستند و 40 درصد نیز همطراز سایر اقشار جامعه قرار دارند و اوضاع خوبی ندارند."
او به وضعیت نامناسب پزشکان عمومی در ایران اشاره کرد و گفت: "حدود 60 هزار پزشک عمومی داریم که تنها 10 هزار نفر از آنان به طور کامل فعال هستند."
خسرونیا همچنین از حضور پزشکان سن بالا در شیفت شب بیمارستانها انتقاد کرد و افزود: "چرا یک جراح عمومی که 60 سال سن دارد باید برای تامین هزینه زندگی مجبور شود کشیک شب بیمارستان باشد. در حالی که او در این سن باید استراحت کند."