منابع دولتی افغانستان روز پنج شنبه 10-5-2012 اعلام کردند پس از انتقال مسئولیت های امنیتی از سوی نیروهای ناتو به دولت افغانستان در سال 2014 ، این کشور با چالش های سخت تری روبرو خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز اشرف غنی احمدزی مسئول كمیسیون انتقال مسئولیت های امنيتی در گفت وگو با خبرنگاران در کابل بیان داشته است که " پس از عقب نشینی نیروهای ناتو از افغانستان با بزرگترین چالش زندگی روبرو خواهیم شد."
وی افزود:" دشمنان ما بدانند که روند انتقال مسئولیت های امنیتی به پایان خواهد رسید."
قرار است روز یکشنبه آینده حامد کرزی مرحله سوم انتقال مسئولیت های امنیتی در 230 منطقه و شهر از سوی نیروهای ناتو به دولت افغانستان را اعلام کند.
احمد زی با بیان اینکه مرحله سوم انتقال مسئولیت های امنیتی بسیار سخت خواهد بود گفت :" نمی خواهیم به مردم افغانستان دروغ بگوییم اما ای مشکلات بدون راه حل نخواهند بود."
کشورهای غربی و دولت افغانستان طی هماهنگی های قبلی قرار است در 5 مرحله تمامی مسئولیت های امنیتی در افغانستان را به نیروهای نظامی این کشور انتقال دهند.
در آخرین مرحله انتقال مسئولیت ها قرار است ولایت هایی که به عنوان پناهگاههای طالبان بشمار می آیند از جمله در قندهار وهلمند به نظامیان افغانستان سپرده شود.
با وجود اینکه نیروهای ناتو بیش از 10 سال است که با شبه نظامیان افغانستان در حال جنگ هستند اما بنا بر تایید اکثر کارشناسان هنوز اوضاع امنیتی در این کشور نا آرام است.
این در حالی است که کشورهای ناتو از جمله آمریکا اعلام کرده اند تا سال 2014 از افغانستان عقب نشینی خواهند کرد.