ابراز نگرانی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از فرمان جدید مرسی

مخالفان دستور مرسی را به 'کودتا' تشبیه کردند

نشر في:

ناوی پیلای سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز جمعه 23-11-2012 گفت:" فرمان جدید صادره از سوی محمد مرسی رئیس جمهور مصرباعث افزایش نگرانی های جدی در باره حقوق بشر شده است".

در همین حال روبرت کولیوی سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای در ژنو گفت: "ما عمیقا نسبت به عواقب تصمیم محمد مرسی وتاثیر آن بر حقوق بشر و حاکمیت قانون در مصر نگرانیم".

وی افزود: "ما از اینکه این شرایط جدید در مصر به وضعیتی آشفته در این کشور تبدیل بشود بسیار نگرانیم".

این درحالی است که تلویزیون دولتی مصر، از به آتش کشیدن دفاتر اخوان المسلمین در برخی شهرهای مصر توسط مخالفان مرسی خبر دادند.

مخالفان اخوان‌المسلمین به منظور اعتراض به فرمان محمد مرسی، که به رئیس جمهور اختیارات بیشتری در ساختار سیاسی کشور می دهد فراخوان تظاهرات ملیونی داده اند.

طبق دستورات جدید رئیس جمهور مصر هیچ مرجعی تا زمان تاسیس قانون اساسی جدید، از جمله قوه قضاییه، نمی‌تواند تصمیمات وی را نقض کند.

هواداران رئیس جمهور تصمیم وی را اقدامی "انقلابی و مردمی" قلمداد کردند.

از سوی دیگر محمد مرسی در یک سخنرانی آتشین در مقابل هزاران نفر از هوادارانش که برای تایید وی در برابر مقر ریاست جمهوری جمع شده بودند گفت:" هیچ کس نمی تواند مرا از تصمیمات اخیر خود منصرف کند".

وی افزود :" من به همه احترام می گذارم و مخالفانم را محترم می شمارم اما افراد باقی مانده از رژیم سابق با نفوذ در قوه قضائیه در همه تصمیم ها کارشکنی می کنند لذا من این فرمان برای حفاظت از دستاوردهای انقلاب صادر کردم."

این در حالی است که مخالفان وی صدور این دستور را به "کودتا" تشبیه کرده‌اند.