دعوت احمدی نژاد رئیس جمهور ایران از همتای آمریکائی خود باراک اوباما برای انجام مناظره ای تلویزیونی در برا بر دید مردمان جهان، آیا به سیاستهای ویرانگر احمدی نژاد، یا سیاست دیپلماتیک و نظامی باراک اوباما در خاورمیانه کمکی خواهد کرد؟
جهان عرب بر این باور است که این دو با هم به توافق خواهند رسید و جنگ فروکش خواهد کرد! جهان غرب اما معتقد است که اوباما پیروز این میدان خواهد بود چرا که به عقیده آن ها، او بر انجام چنین مناظره هایی عادت کرده وشایستگی خود را در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا به اثبات رسانده است، درحالی است که این باور هم وجود دارد که احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ایران با تقلب پیروز شده است و همچنین دو سوم از مردم کشورش مخالف سیاستهای داخلی وخارجی او هستند.
باید دید کدام یک از این دو رئیس جمهور شرایط لازم جهت مناظره در برابر دید ملتهایشان را دارا هستند، با وجود اینکه به دلیل حکومت دیکتاتوری احمدی نژاد در ایران انجام یک نظرسنجی آزاد در این کشور سخت و ناممکن است. همچنین او عادت به پاسخ دادن به سؤلات خبر نگاران خارجی ندارد بلکه برعکس وی به حمایت و تأیید دیگران عادت کرده است.
به نظر می رسد در صورت انجام چنین مناظره ای، خبرنگاران سؤلات خود را اينچنین آغاز خواهند كرد؛ از میزان تعصب در وطن پرستی هر يك از دو رئیس جمهور می پرسند؟ از تسامح دینی خصوصا در برابر اقلیتهای مذهبی و قومی در دو کشور سؤال خواهند کرد؟ از دیدگاه آن ها در باره جنگ و صلح و به کار گیری سلاح اتمی به منظور اعمال سیاست های توسعه طلبانه خود خواهند پرسید، افتخارات ملی برای آنها چه معنا و مفهومی دارد؟ آیا جنگ ویرانگر تنها راه دستیابی به افتخارات ملی است؟ جنگ اساس پیشرفت است یا صلح ؟ آیا لازم است که فورا تمام کشورهای داری اسلحه اتمی خلع سلا ح شوند؟ میزان گرایش به جنگ یا صلح نزد هر یک چقدر است؟
چه کسی اجازه دفاع از ملتهای تحت ستم را به آنها داده است ؟ ( دفاع ایران از فلسطین وحمایت امریکا از اسرائیل ) و آیا این حمایتها برای آزادی مردم آن کشورها از ظلم و فقر است؟ یا برای بهره جوئی و استعمار آنهاست؟ آیا اوباما و احمدی نژاد می دانند که در صورت تصمیم به شروع جنگ، به دلیل اختلاف سیستم حکومتی دو کشور این جنگ به قتل عام نژادی مردم منجر خواهد شد ؟ آیا احمدی نژاد در این جنگ تنها به کمک متحدانش (روسیه ،چین، ترکیه، کره شمالی وغیره) دل بسته است؟ در حالیکه آنها در تحریمهای اقتصادی علیه کشورش، آمریکا را همراهی کرده اند؟
آیا دو رئیس جمهور حاضر به دادن تست بوگاردوس Bogardus) ) برای تعيين ميزان عصبیت هر یک یا تست ثورستون ((THurstone برای تأیید یا رد به کار گیری سلاح اتمی و پایان دادن به جنگ یا خلع سلاح هسته ای همه کشورها هستند؟
امیدواریم که این مناظره به زودی انجام شود تا دروغ گوئی رژیمها ئی که ادعای دموکراسی یا عدالت دینی را دارند، برای ملتهای جهان بر ملا شود و بدانند که تمام وعده های آنها بی اساس است و هر دو به بهانه های آزادی یا عدالت و برابری به دنبال توسعه طلبی و تسلط بر ملتهای مستضعف جهان هستند و از سلاح اتمی خود تا زمان نامعلومی محافظت خواهند کرد.